Taxi . Hyra Bil . Pickup

Thailand . Transportmedel . Taxi . Pickup . Hyra Bil

Thailand har vänstertrafik.


Att åka taxi i Bangkok är mycket billigt jämfört med i Stockholm, Paris eller London. Startavgiften är 35 baht och man åker långt för 100 baht.En del förare vill köra utan att sätta på taxametern. Undvik detta eftersom priset då alltid blir högre. Tag en annan taxi i stället.
Tips: Låt hotellet beställa taxin.Åk om möjligt uppe på Expressway. Detta gäller speciellt för resor till och från flygplatsen Suvarnabhumi. Man får betala extra för vägavgiften - ha mynt redo att ge till föraren.

Det finns många olika taxibolag i Bangkok. Man känner igen dem på bilarnas färg.Två bänks taxi Songthaew i en pickup på Ko Samui. Upp med bagaget på taket och in med så många passagerare som möjligt plus några som står upp där bak.När man ska av, trycker man på en knapp i taket och en ringklocka ljuder eller så knackar man på bilens plåt. Sedan går man fram till föraren och betalar med mynt.


Man bör givetvis använda säkerhetsbältet vid bilkörning utomlands.
Vid en krock eller häftig inbromsning kommer passagerarna bakom förarhytten i Jeepen att slungas över bilen och skadas allvarligt eller förolyckas.


Att hyra en bil med chaufför kostar ofta samma som utan chaufför.
Undvik att köra bil på fredags- och lördagskvällar. Då finns det nämligen gott om berusade thailändska förare ute på vägarna.

Hyr helst bil med en äldre chaufför - unga män brukar köra fort. Om det går för fort,
säg lugnt och vänligt: –
Cha Cha. Det betyder ungefär: Inte så fort eller långsamt.

Wikipedia info: Songthaew - två bänks taxi
Till Transportmedel . Till början av denna sida . Copyright © Info