Buss . Van . Minbuss

Thailand . Transportmedel . Buss . Van . Minibuss

Undvik att resa fredagar och storhelger från Bangkok ut i landet. Likaså in till Bangkok på söndagar och helger. Helgdagar infaller ofta vid fullmåne.


Att åka buss är billigt i Thailand. Bussar går mellan alla större städer och de stannar även på mindre orter längs vägen. Man behöver inte förboka biljetter eftersom bussarna går ofta.De blå bussarna brukar ha värdinna, luftkonditionering, bekväma stolar, solskyddsgardiner och toalett. De röda bussarna är enklare och stannar ofta.Försäljare vid röd lokalbuss i Isaan - östra Thailand. Karta: Nordöstra Thailand

Du är troligen ensam turist på de röda bussarna, men det är bara kul att resa med lokalbefolkningen.Det finns gott om privata bussbolag. Man köper då biljetten på en resebyrå och bussen brukar plocka upp folk där.
Fördel: Man kommer snabbt fram eftersom bussen inte stannar på lokala busstationer.
Nackdel: Standarden på bussarna varierar. Passagerarna är ofta enbart turister.


Nyfikna barn som vill bjuda på en kaka.

Busstationen i norra Pattaya. Bussar avgår till Bangkok var 10:e minut.Lokalbuss mellan Trang och Satun. Karta: Södra Thailand

Från
Chiang Rai till Chiang Khong vid Mekongfloden. Karta: Norra ThailandMinibussar är ett bra alternativ till större bussar. Man kommer snabbare fram, men det kan ibland vara trångt och varmt (undvik solsidan).

Två familjer som hyr en minibuss mellan
Ko Chang och Bangkok från hotell till hotell.
Om chauffören kör för fort, säg vänligt: –
Cha Cha. Det betyder ungefär: Inte så fort eller långsamt.

I början av
Songkran - thailändska nyåret 13-15 april - är det fullständigt kaos på Bangkoks tre busstationer.
Tiotusentals thailändare, som bor och jobbar i
Bangkok, reser då till sina hemtrakter för att besöka släktingar och vänner. Vägarna är igenproppade med bilar, minibussar och mopeder.
Att resa till
Bangkok, vid slutet av nyåret, innebär också överfulla bussar och lång väntan i oändliga bilköer.
Till Transportmedel . Till början av denna sida . Copyright © Info